30 Ocak 2010 Cumartesi


İstanbul Kadın Ressamlar Derneği

İstanbul Kadın Ressamlar Derneği' ni 18/01/2005 tarihinde yıllardır hayallerimde ve de etkisinde olduğum ilk kadın ressamımız ve ilk kız resim okulu (İnas Sanayi-i Nefise'nin ) kurucusu Mihri Müşfik Hanım'ın anısına kurdum. Derneğimizin logosu ise kendisinin bir otoportresidir. Dernek arkadaşlarım da benim gibi Mihri Hanım'ın sanatçı ruhuna layık olmaya onun vizyonunu devam ettirmeye çalışıyorlar.
Ne yazık ki trajik hayatı 1950 / 54 ? de Amerika'da sona erdiğinde yanında kimsesi yoktur. Halen New York kimsesizler mezarlığındadır. Osmanlı'dan Cumhuriyet dönemine geçişte yaşamış sanat adına büyük mücadeleler vermiş bu öncü sanatçı ilk kadın ressamımızın naaşının yaklaşık elli altı yıldır yani yarım asırı aşkın bir süredir kendi ülkesinden uzakta durması onun sanatçı ruhunu misyon kabul etmiş ressam arkadaşlarımızı rahatsız etmektedir.
Amacımız onun naaşını, ülkemizdeki tüm kadın ressamlara örnek olması sebebiyle layık olduğu yere, vatanına taşımak,adına müze açmaktır.
Başta Kadıköy Belediye Başkanımız SELAMİ ÖZTÜRK olmak üzere tüm Sanatçı dostlarımız ve Değerli Türk Medyasına bize verdikleri destekden dolayı teşekkür ederiz.
Saygılarımızla....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder