30 Ocak 2010 Cumartesi

ÜYELER


AZİZE SAKAOĞULLARI

1943 Zonguldak da doğdu.1961 Antakya Lisesinden mezun oldu.1973-Resim-Batik-Vitray Çalışmalarını Ankara da Nebahat Yenihayat(Art-Ney) atolyesinde başladı.3 yıl devam etti.1985 Ankara Türkiş Sanat Galerisinde ilk kişisel sergisini açtı.1986 İstanbul Ziraat Bankası Kızıltoprak Sanat Galerisi Sergisi .1986 Antalya Güzel Sanatlar Sergisi .Daha sonra çalışmalarına İstanbul da İrfan Yılmaz,Atilla Toz,Bahattin Odabaşı Atolyelerinde devam etti .1996 İstanbul Ressamlar Derneğine üye oldu.2000 Altunizade Kültür Merkezi Sergisi .2004 Levent Tenis Klübü Sergisi .
Halen Tariyel Alizade Atolyesinde çalışmalarına devam etmektedir.Birçok karma sergiye katılmıştır.



AYSUN ÖNCÜ

Feneryolu Kız Pratik mezunu. Atila TOS, Bahattin ODABAŞI atölyelerinde çalışmalarını sürdürmüştür.

klayın
BERRİN EMRELİ

1958 İstanbul doğumlu.Turizmci. 1999 yılından bu yana karakalem, pastel ve yağlı boya, sanat tarihi dersleri alarak resim yapmaya başladı. Halen derneğin atölyesinde resim çalışmalarına devam etmektedir.


BİLGE AKGÖNÜL

Resim çalışmalarıma , İstanbul resim heykel müzesi sanat atölyesinde başladım. 10 yılı bulan resim çalışmalarımda , ilk yıllar ressam Nuri Temizsoylu ile temel eğitim ve desen çalışmaları yaptım. Daha sonra, Ali Eminoğlu ve Gülay Sevsevil atölyelerinde yağlı boya ve akrilik üzerine karışık teknikle çalışmalar yaptım. Bu arada , bir çok kişisel sergi ve karma sergiye katıldım. Halen, ressam Nilgün Sarp atölyesinde çalışmalarımı sürdürmekte olup, resimlerimde genellikle '' kadın '' figürler yer almaktadır. Kompozisyonlarımda dokusal çalışmalar ve ışık yansımaları yoğunluk kazanmaktadır.


CANAN KARAHAN

21.08.1960 İstanbul doğumlu.Bahçelievler Kültür Koleji mezunudur.Evli 2 çoçuk sahibi ve eşi mimardır.Oğlu, İ.TÜ. İnşaat Mühendisi yöneticisi.İşletme ve Mühendislik yüksek lisansı yapmıştır.Kızı ise İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunudur.Özel bir üniversitede ingilizce eğitmenidir.Canan Karahan resim çalışmalarına 2003 yılında Maltepe Sanat Galerisi'nde başladı.5 sene Kasım Koçak'tan resim derleri aldı.Halen Nilgün Sarp atölyesinde devam etmektedir.Derneğin karma sergilerine katılmıştır.



F. DUYGU OTÇU

Ben Duygu OTÇU; torunlarının "Naniş" ismini taktığı, çalışmaları görenlerin de "Ressam" dediği aslında Allah 'ın sistemini fark ettirecek insanlara rastlamış şanslı bir İstanbullu. Şükür ifadesi olarak yapmaya çalıştığım resimlerimin mimarı Ord. Prof. Dr. Süheyl Ünver, Hat Hocam ise Merhum Macid AYRAL 'dı. Değerlendirebilirse insan, hayatın kendisi okuldur. Resimden başka herşeyi okudum ama ressam oldum, belki de öyle doğuyorsunuz. Süheyl Ünver beyden el alanların hepsi "ŞAHDANE" olamasalar bile birer meyve olurlar. Allah mekanlarını cennet etsin, nur içinde yatsınlar. İnsan kendi "Birşey oldum" derse hata eder. Netice; sistemi, düşüncelerimi torunlarımı çeşitli teknikleri deneyerek özgür olarak yorumladığım eserlerimi "Naniş" diye imzalamaktayım ve onları ithaf ediyorum.

FATMA KÖKSU



FEYZA BEYSEL

Ankara'da doğdu.Konya Lisesini ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümünü bitirdi.Evli, iki çocuk, bir torun sahibidir.Tatbiki Güzel Sanatlar Akademisi resim kursuna devam etti.Halen Nilgün SARP atölyesinde resim çalışmalarına devam etmektedir.



FİGEN ÜNÜVAR

1995-1997 Felsefe ve Sanat tarihi dersleri aldı.
1993 Akbank Bahariye Sanat Galerisi'nde ilk kişisel sergi.
1994 "The Marmara Sanat Galerisi" ikinci kişisel sergi.
1998 "The Marmara Sanat Galerisi" üçüncü kişisel sergi.
1999 Kadıköy Belediye Kültür ve Sanat Galerisi'nde dördüncü kişisel sergi ve ayrıca burada karma sergi.
2000 bünyesindeki sanatçı kolonisine katıldı.
2001 Nelli Sanatevi'nde Özkan EROĞLU'nun düzenlediği "En Azından Önemli" isimli sergiye katıldı.
2002 Nelli Sanatevi'nde beşinci kişisel sergi "Bir Sevgi, İki Proje".
2003 Nelli Sanatevi'nde Özkan EROĞLU'nun düzenlediği "Bozulmuş Biçimler, Biçimmiş Bozulmuşlar" isimli sergiye katıldı.
2004 Sanat Sanat Galerisi (Grup Sergisi)
2004 Dega Sanat Galeri'nde altıncı kişisel sergi "Daha Daha Derinden"
2007 AKM / Taksim / İstanbul'da kişisel sergi."Dikkatli Bakıyor musunuz?"

YARIŞMALAR
1997 Günümüz Sanatçıları 18. İstanbul sergisinde (A.K.M.) karnaval isimli çalışma sergilenmeye layık görüldü.
1998 Geleneksel Tekel Resim yarışmasında "Yaşam Karnavalı" çalışması sergilenmeye layık görüldü.
Tıklayın

FÜSUN DOĞAN YANBASTI

Eğitimci bir ailenin kızı olan Füsun DOĞAN YANBASTI, 1980 yılında Aksaray’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini aynı ilde tamamladı. Lise öğrenimine İzmir'de devam ettikten sonra 9 Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümünü bitirdi. 2004 yılında Sanat Eğitimi dalında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi'nde masterını tamamladı. Çalışma hayatına, İzmir 8 Eylül İÖO'nda başladı. İstanbul Özel Kadiköy Güzel Sanatlar Lisesi'nde çalışmalarına devam etti. İstek Özel Atanur Oğuz İÖO'nda Resim-iş öğretmenliği ve Zümre başkanlığı yapan sanatçı, 2007 yılında Fevziye Mektepleri Vakfı Özel Erenköy Işık okullarında görev yaptı. Halen Özel Çevre Okullarında Görsel sanatlar öğretmeni olarak çalışmalarına devam etmektedir. Sanatçı, Müjdat Gezen Sanat Merkezinde tiyatro dersleri almış, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda ve Almanya’da resim ile ilgili müzelerde izlenimler edinmiştir. 50’in üzerinde tuval çalışması bulunan sanatçının ayrıca; taş, ağaç, linöl, metal gravür, serigrafi gibi baskı tekniklerinde de çok sayıda çalışması mevcuttur. Kişisel sergilerinin de yanında, bugüne kadar pek çok karma sergiye katılmıştır. Çalışmalarında nesneler simgelere, simgeler bambaşka kimliklere bürünür. Çoğu zaman usu ve anlama gücünü duyarlılıktan, imgelem gücünden ya da düşten üstün tutmaz. Resimlerinde genel konusu kadındır. Bu kadın genellikle farkedilse de, izleyici için, tablolarında onu bulmak bazen oldukça zordur. Doğanın içinde kaybolmuş veya ruhu anlatılırken kendisi eklenmemiştir. Ütopik iç açıcı ve parlak ışıklı bir ortamda görünürken melankolik, ürkütücü ve karanlık gece ışıklarında seyredebilir. Tüm bunların yanı sıra çoğu zaman var olan resim ve fotoğrafları canlandırıp yorumlaması bazen tartışma konusu olmuştur. Değişik ortamları resmederken farklı kaynakları kullanmaktan kaçınmaz. Bir ressam başkalarının resimlerinde geçen unsurları kullanabilir. Bunun gibi o unsurların temlerini, düşüncelerini yeniden işleyebilir. Ama bu özellik onu taklitçi veya değersiz kılmaz. Çünkü o bu kullanış ve işleyişte başkalarından ayrılmıştır. Aldıklarına etkilenmelerine kendi kişiliğinin damgasını basabilmiş ve onları yeni bir birleşime sokmuştur. Artık sanatında ne kurallar, ne temel ilkeler ne de korkuluklar vardır. Bundan böyle herşey mümkündür.
Sanat eğitimine sürekli katkıda bulunan ressamımızın sanat anlayışını şöyle özetleyebiliriz; Onun gözüyle resim, estetik ya da özel metafizik değer kazanan bir gece düşü içinde simgesel anlamlar, giz yazılar, heyecanlar ve imgeler bulunan özel ve zengin bir anlatım biçimidir.

Katıldığı Sergiler

. Ödemiş Lisesi Mezun. Karma Resim Sergisi Halk Eğitim Merkezi (1998). Buca Eğitim Fak. Karma Resim Sergisi B.E.F. Sanat Gal.-İzmir (2000) . Buca Eğitim Fak. Resim Sergisi-Devlet Resim Heykel Gal.-İzmir (2000). Anadolu Sanatçilar Derneği Karma Resim Sergisi – Kadiköy Belediyesi Sanat Galerisi-İstanbul (2004). Marmara Üniversitesi A.E.F. Master Ve Doktora Öğrencileri Baskı Resimleri Sergisi- Yer: Sasav (2006). Kişisel Sergi- İstek Özel Atanur Oğuz Okulu Galerisi- Beşiktaş (2006). İstanbul Kadin Ressamlar Derneği “Sultanlar Şehri İstanbul” Adli Sergisi
Yer: Beyoğlu- İstanbul (2006)
. İstanbul Kadin Ressamlar Derneği Karma Sergi “Veni-Vidi Göz Merkezi” Yer: Bağdat Cad. (2007)
. İstanbul Kadin Ressamlar Derneği Karma Sergi “Kadın Gözüyle Fenerbahçe” adlı sergisi Yer: CKM (2008)fusun_dogan@yahoo.com

ıklayın

GÜLSEN AŞAR

İstanbul doğumludur. İktisat fakültesi mezunu. Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketinden emekli, evli ve bir oğlu vardır. Uzun zamandır Nilgün SARP atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir



HALE KÜÇÜKERSOY

1956 yılında İstanbul Beylerbeyi'nde doğdu. Marmara Kolejini bitirdikten sonra, İstanbul Yüksek sekreterlik okuluna devam etti. 2 yıllık TÜSİAD 'da stajını yaptıktan sonra ŞİŞE-CAM topluluğuna geçti ve 15 yıl Endüstri İlişkilerinde görev yaptı. Emeklilik döneminde resim çalışmalarına başlayarak Sn. Nilgün SARP resim atölyesinde çalışmalarını sürdürmüş olup, atölye beraberinde çeşitli konulu resim çalışmalarına katılmıştır. Evli 1 çocuk annesidir.


HURİSER ÖZÇİFTÇİ

Atila TOS, Bahattin ODABAŞI, Veli SAPAS,Nilgün SARP Atölyelerinde uzun zamandır çalışmaktadır.


HANDAN YÜZBAŞIGİL

1960 Yılında Ankara’da doğdu. Lise öğrenimini Ankara Mustafa Kemal Lisesinde tamamladı.
Hacettepe üniversitesinde iki yıl eğitim gördü.
1984-86 yılları arasında stilistlik eğitimi aldı.
2001 yılına kadar ağırlıklı olarak çocuk giysileri tasarımcısı olarak çalıştı
2003 yılından beri Doç. Dr. Veli Sapez ile resim çalışmalarını sürdürmektedir.


Katıldığı Sergiler

14-28 ŞUBAT 2006
ANKARA M&F SANAT GALERİSİ

16-31 EKİM 2007
CADDEBOSTAN PALET SANAT GALERİSİ

12KASIM-5 ARALIK 2008
ARİYEL SANAT GALERİSİ

KARMA SERGİ:
26-MAYIS-09 HAZİRAN 2006
SASAV SANAT GALERİSİ


KADRİYE MUNGAN

1953 yılında Mardin'de doğdu.İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da yaptı.Çalışma hayatını Ankara'da Bayındırlık Bakanlığı; demiryolları, limalar, hava meydanları inşaatı genel müdürlüğü'ne bağlı, bütçe müdürlüğü ile organizasyon metod uzmanlığı bünyesinde sürdürdü.Daha ilerki yıllarda da aynı bakanlığın İstanbul bölge müdürlüklerine devam ettirdi. 2000 yılında başladığı resim çalışmalarını hala sürdürmektedir.


MELİKE EKİN

Feneryolu Kız Pratik Sanat'ı bitirmiş uzun yıllar resim sanatıyla ilgilenmiştir.Yağlı boyanın yanı sıra sulu pastalleriyle da tanınan sanatçı sayısız karma sergilere katılmıştır.Resim çalışmalarına halen kendi atölyesinde devam etmektedir.


MEDİNE ERGUN


NAZLI NESRİN YALÇIN

Emekli bankacı.Feneryolu Kız Pratik Sanat ve Mahir GÜVEN atölyelerinde çalışmıştır.



NERİMAN TANRIKULU

1953 yılında Sorgun'da doğmuştur.1979 yılında İstanbul'a yerleştikten sonra, resim ve sanatın diğer alanlarına çeşitli kurslara katılan Neriman Tanrıkulu, resim çalışmalarına uzun süreden beri Nilgün SARP Hanımefendi'nin atölyesinde devam etmektedir.Burada resim derslerinin yanı sıra sanat tarihi derslerine de katılmaktadır.Tablolarıyla çeşitli sergilere katılmıştır.Kendisi evli ve 2 çocuk annesidir.

NESRİN GÜMÜŞAYAK

1949 yılında İstanbul Üsküdar'da doğdu.4 yaşından beri resim çalışmaları yapmaktadır.Meslek Lisesi Resim bölümü mezunudur.Tatbiki Güzel Sanatlar Akademisi Tekstil Bölümü 2.sınıftan ayrılmıştır.Ord. Prof. Süheyl Ünver'den tezhip ve Prof. Hasan Kavruk'tan resim dersleri almıştır.İstanbul Kadın Ressamlar derneği üyesidir.


NURCAN TAŞÇI

26.02.1972 yılında Cide'de doğdu. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi S.H.M.Y.O Radyoloji bölümünden mezun oldu. Halen Radyoloji teknikeri olarak çalışmaktadır. Resim çalışmalarına Nilgün SARP atölyesinde devam etmektedir.
Fotoğraf Galerisi için Tıklayın


ÖZLEM BÜYÜK YARDENİZ

1975 İSTANBUL DOĞUMLU GÖZTEPE MEHMET BEYAZIT LİSESİNİ BİTİRDİ
10 YIL TEKSTİL BANKTA ÇALIŞTIKTAN SONRA RESİM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
SON YILLARDA NİLGÜN SARP ATÖLYESİNDE ÇALIŞMAKTADIR.
SAYISIZ KARMA SERGİLERE KATILMIŞTIR FENERBAHÇE KONGRE ÜYESİ BORA YARDENİZ’LE EVLİ OLUP VEDAT ADINDA BİR FENERBAHÇELİ BİR OĞLU VARDIR.

PERİHAN ÖZTAŞKIN

18 şubat 1956 istanbul doğumlu.50.yıl Tahran Lisesi ingilizce öğretmenidir. 2 erkek 1 kız çocuğu vardır. Eşi yeminli mali müşavirdir. Nilgün SARP atölyesinde resim sanat tarihi dersleri almaktadır. Karma sergilere katılmıştır.
Tıklayın

SADRİYE ONUR

Balıkesir doğumlu Sadriye ONUR, Ev Ekonomisi öğretmenidir.Çalışmalarını Ankara Keçiören Kuşcağız Ortaokulunu ve İstanbul Bostancı Ortaokulunu sürdürmüş, 1996 yılında emekli olmuştur.Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği Mimari Teknik Resim kurslarını tamamlamış bu alanda çalışmaları olmuştur.Güzel Sanatların her alanına ilgi duymuş eşinin görevi nedeni ile gittiği Uzakdoğu, Avustralya, Kanada, Avrupa Ülkelerinde çeşitli sanat merkezlerini görme fırsatını bulmuştur.Bir oğlu, bir kızı ile Can adında bir torunu vardır.Halen çalışmalarını Nilgün SARP resim atölyesinde sürdürmektedir.


SERDAL GÜRKAN

Doğum Tarihi

18.02.1945
Doğum Yeri

İstanbul
Öğrenim Durumu

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi 1968 mezunu
Medeni Durumu

Evli ve iki çocukluOğlu Amerika da Dr. Kızı Brüksel de Nato çalışanı.
Çalışma Hayatı

Bir süre şirket murakıplığı.
Hobileri

Resim, şiir ve yeni çağ düşünce akımları.
Devam Ettiği Atölyeler

Kadıköy Halk Eğitim Resim Kursları 2 yıl "sertifikalı", Resim Heykel Müzesi Resim Kursu (Nuri TEMİZSOYLU Atölyesi 2 yıl), Çizgi Sanat Atölyesi, Mahir Güven nezaretinde 2 yıl sertifikalı 2006 yılında başladığı Nilgün SARP atölyesinde halen çalışmakta olup, İstanbul Kadın Ressamlar Derneği Üyesidir. Aynı zamanda Gülşen AKYIL nezaretinde sulu boya çalışmaları yürütmektedir.
Katıldığı Sergiler

Çizgi Sanat Atölyesi Karma Segisi, İstanbul Kadın Ressamlar Derneğinin 2008de açtığı sergi, Kadıköylü Bayan Ressamlar Resim Sergisi.


SEMA KALFAZADE

İlkokul :Ödemiş Zafer İlkokulu
Ortaokul :İzmir Kız Lisesi
Lise :Adana Kız Lisesi
Almanya’da eşi ihtisas yaparken yarım kalan eğitimini tamamlamak adına lisan, yemek, ev dekorasyonu ve resim sanatı gibi muhtelif kurslara gitmiştir.
Kişisel Bilgileri:Zonguldak doğumludur. Lise eğitimini bitirmeden rahmetli eşi Dr.Muammer Kalfazade ile evlenmiştir. Üç kız evladı ve üç torunu vardır.
Resim Sanatına olan İlgisiAilede dedesi Niyazi Tüzünalper ressamdır; Harp Akademisi’nde Hoca Ali Rıza Bey’in öğrencisi olmuştur ve bazı resimleri Başbakanlık binasında bulunmaktadır. Sema Kalfazade, çocukluğundan itibaren dedesinin resim sanatına olan sevgisini hissetmiş, bunun etkisinde kalmıştır; ilk boyalarını dedesi almıştır.
Sema Kalfazade, eşininin Almanya’daki tıp ihtisası sırasında altı ay süresince
Günther Bergman’ın resim kursuna devam etmiştir.
Ortanca kızı Sanat Tarihçisi Dr. Sema Kalfazade’nin teşviki ile başladığı Moda Seven Galeri’de Cevat Hoca’nın resim kursuna on aydır devam etmektedir.
Diğer evlatları ve torunları da O’nu yüreklendirip teşvik etmektedirler.
Resim sanatı sayesinde bir çok kıymetli sanatsever hanımefendi ile tanışma şansı olur.


SEVİL ABDİK

Orta öğrenimini Erenköy Kız Lisesi’nde yaptı.Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde yaptı.Resim her zaman ilgi alanı oldu.Son üç yıldır Nilgün Sarp Atölyesine devam etmektedir.
Fotoğraf Galerisi için Tıklayın


SEVİN AKIŞ

1947 İstanbul doğumluyum.Kandilli Kız Lisesinde resim hocamın teşvikiyle yaptığım resimlerin beğenilip İtü Taşkışla da sergilenmesiyle resim çalışmalarıma başladım. İlerleyen süreçte ressam İnci GÜRELİ, Mine SÜREKEN, Nihat ABAT ile profesyonel çalışmalarda bulundum. Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli sergilerde bulundum.Resim çalışmalarıma Javad Soleimanpour ile Seven Sanat Galerisi nde devam etmekteyim.İstanbul Kadın Ressamlar Derneği'nde Genel Sekreter olarak ve Kasdav Caddebostan Kültür Sanat Komitesi'nde çalışmaktayım.Katıldığım sergilerden bazıları;
Almanya Herford SergisiBodrum Belediyesi Sanat Merkezi SergisiKıbrıs Bellapais Manastırı SergisiMuğla Devlet Sanat Galerisi SergisiFethiye Belediyesi Sanat Galerisi SergisiKadıköy Fuaye Sanat GalerisiEskişehir Belediyesi Sanat Galerisi SergisiBursa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi SergisiCaddebostan Kültür Merkezi Karma SergisiSinop Belediyesi Sanat Galerisi Resim SergisiKadıköy Merkez Galeri SergisiSeven Sanat Galerisi Resim Sergisi

SÜKUN KUNDAKÇIOĞLU

Ankara Kız Teknik Yüksek Öğretmen Okulu Mezunu Kız Teknik olgunlaşma entitüsünde moda çiçek bölümü atölyelerinde hocalık yaptı.Yurt dışında ve içinde sayısız defile ve sergiler hazırladı.Emekli olduktan sonra resim çalışmalarına Nilgün SARP atölyasinde başladı.İstanbul Kadın ressamlar derneğinin tüm sergilerine katılmıştır.

ŞEBNEM KOCAOĞLU

Diş hekimi. Uzun zamandır Nilgün SARP atölyesinde sanat tarihi ve resim dersleri almaktadır.

Web Stesi: http://www.saglikligulumsemeler.com.tr/


ZEYNEP BİLSEN KUTAN

1954 yılında İstanbul ‘un Beylerbeyi semtinde doğdu. İlköğrenimini Beylerbeyi ilkokulunda, orta ve lise öğrenimini Üsküdar Türk Kız Kolejinde tamamladı.
1976 yılında İstanbul Üniversitesi Kimya ve Fen Fakültelerinden Kimya Mühendisi, Biyolog olarak mezun oldu.
1976 – 1978 yılları arasında İstanbul Kuledibi Hastanesinde Biyokimya asistanlığı yaptı.
1978 – 1998 yıllarında Petrol Ofisi A.Ş. İstanbul ve İzmir Böige Müdürlüklerin de Planlama Uzmanlığı, Madeni Yağ Stok İkmal, Pazarlama ve Satış Amirliği, Bölge Planlama Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu ve emekli oldu.
1983 yılında görevli olarak gittiği Amerika’nın North Carolina eyaletinde Texaco Petrol tesislerinde Madeni yağlar konusunda seminerlere katılıp çalışma ve incelemeler yaptı.
1998 – 1999 yılları arasında İngiltere – Canterburg , Concorde International ve Amerika – Florida , Royal Language okullarında ‘ Gençlerin öğrenebilirliklerini harekete geçirmek ‘ konusunda eğitim ve çalışmalar yaptı.
2000 – 2004 yıllarında dershane ve liselerde öğretmenlik,
2004 – 2006 yılları arasında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi – Beyaz Nokta Gelişim Vakfı KİGEP ( Kişisel Gelişim Platformu ) İzmir Yönetmeni olarak görev yaptı. Görevi süresinde Üniversiteli gençlere, Öğrenebilirliklerini Harekete Geçirmek, Ezbersiz Eğitim, Grup Liderliği, Diksiyon ve Etkili Konuşma, Sıra dışı Yaşam ve Sanatın yaşamımızdaki önemi konularında Moderatörlük yaptı.
Eşinin görevi nedeniyle bulunduğu Orta Afrika ( Uganda, Kenya, Tanzanya ) ülkelerinde 2006 – 2008 yılları arasında yöresel resim çalışmalarının yapıldığı sergi ve müzelerde incelemeler yaptı.

Ortaokul yıllarından beri sanat tarihi ve resim sanatına karşı merak ve ilgisi olan Zeyneb Bilsen, yerli ve yabancı Tütün şirketlerinde Genel Müdür olarak çalışmış Kimya Müh. ve Tütün Teknoloğu olan Hüseyin Kutan’la evli olup, Ankara Bilkent Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Bölümü 4. sınıfında okuyan Bora adında bir oğlu vardır.



ZEYNEP AYMAN(Mihri Müşfik Hanımın araştırma grubu)
e-posta: zeynepayman@gmail.com İş Tarihler: 1988- 2008 Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. Bilgi Merkezi Yöneticiliği1984- 1987 Görsel Yayınlar A.Ş. Arşiv ve Yayıncılık ElemanıEğitim Tarihler: 1981- 1985 İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik Ana Bilim Dalı ( Bölümün adı Bilgi Belge Yönetim olarak değişmiştir.) 1975-1981 Erenköy Kız Lisesi 1970-1975 Erenköy İlköğretim Okulu


ZUHAL BAŞ
Uzun zamandır çalışmalarını Atila TOS ve Nilgün SARP atölyesinde sürdürmektedir.


DERYA VATAN
01.09.1967 'de doğdum Evliyim 1999 Doğumlu Selin isminde bir kızım var. Uluslararasi bir insaat firmasinda çalısmaktayım. Resim çalışmalarıma Nilgün Sarp atölyesinde devam ediyorum.

SEBAHAT USTA
1952 yılında doğdum. Evli ve 3 çocuk annesiyim.
1996 yılından bu yana sanatla ilgileniyorum. 1996-2001 yılları arasında Nurcan Tarhan'dan 2001-2001 yılları arasında Hıdır Yağcı'dan, 2001-2003 yılları arasında Perihan Baykal'dan , 2004-2008 yılları arasında Jevat Suleymanpur'dan ders aldım. 2004 yılından bu yana Seba Art adını verdiğim atölyemde arkadaşlarımla birlikte resim çalısmalarımı devam ettirmekteyim.

Kazandığım Ödüller:
1- 1997-1998 Türkiye desen yarışması 2. lik ödülü.
2- 1998-1999 Rölyef yarışması 1. lik ödülü kazandım.

Kişisel Sergilerim:

1- Kasım 1999 Halis Kurtça
2- Eylül 2000 Halis Kurtça
3- Ekim 2001 Halis Kurtça
4- Nisan 2004 Kadıköy Sanatçılar Derneği Galerisi
5- Eylül 2005 Veni Vidi Göz
6- Ekim 2005 Kadıköy Belediyesi Binası
7- Ocak 2007 Veni Vidi Göz
8- Ocak 2008 Veni Vidi Göz

Katıldığım Karma Sergiler :

1- Şubat 1999 Halis Kurtça
2- Nisan 2001 Donkişot Sanat Evi
3- Ocak 2002 Caddebostan Kültür Merkezi
4- Nisan 2002 Ereğli Sanat Derneği
5- Ekim 2002 Bursa Devlet Güzel Sanatlar
6- Ocak 2003 Kadıköy Fuaye
7- Ocak 2003 Belediye Başkanlık Binası
8- Şubat 2003 Antalya Kültür Merkezi
9- Mayıs 2003 Pakpen Sanat Galerisi
10- Ocak 2004 Kadıköy Belediyesi Fuaye Salonu
11- Ekim 2004 Konya Kültür ve Turizm Sergi Salonu
12- Şubat 2005 Deniz Müzesi Beşiktaş
13- Mart 2006 Kıbrıs Bellapalis
14- Aralık 2007 Kadıköy Belediye Binası
15- Mayıs 2007 Seven Galeri, Kadıköy


AYSEN SARI

E-Mail: aysensarisari@hotmail.com
Web Page: www.aysensari.8m.com
Mobile: 0090 555 713 14 60

Hocalarım
1993-1994 : Esra Eylipoğlu
1994-1995: Serpil Altınkuş
1995-1999: Perihan Cingöz
2000-2001: Ayhan Gökçadır
2001-2002: Hıdır Yağcı
2002 yılında Kadıköy Sanatçılar Derneği'ne üyelik.
2002-2003: Perihan Baykal
2004 yılında Sebahat USTA İLE ORTAK ATÖLYE KURULMUŞTUR VE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR.

SERGİLERİM:

1995-1996: Kadıköy Halk Eğitim Merkezi (Karma)
1996-1997: Kadıköy Halk Eğitim Merkezi (Karma)
1998-1999: Çanakkale Kültür ve Sanat Evi (Karma)
2000-2001: Halis Kurtça Kültür Merkezi (Karma)
2001-2002: Halis Kurtça Kültür Merkezi (Kişisel)
2002-2003: Kadıköy Sanatçılar Derneği ile Kadıköy Belediyesi Fuaye (Karma)
2003-2004: Kadıköy Sanatçılar Derneği ile Kadıköy Belediyesi Fuaye (Karma)
2004-2005: Kadıköy Belediyesi Fuaye (kişisel)
2005-2006: Kadıköy Sanatçılar Derneği ile Kıbrıs Bellapais Abbey (Karma)
23.01.2007: İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlık Binası Sergi Salonu (kişisel)
29.02.2008: Kadıköy Sanatçılar Derneği ile Kadıköy Belediyesi Fuaye (Karma)
15.04.2008: Veni Vidi Göz Hastanesi Fuaye (Kişisel)
29.10-10.11.2008: Veni Vidi Göz Hastanesi Fuaye - Atatürk Köşesi (Kişisel)
15.11.2008: Veni Vidi Göz Hastanesi Fuaye (Karma)
14.02.2009: Kadıköy Sanatçılar Derneği ile Kadıköy Belediyesi Fuaye (Karma)
14.03.2009: Kadıköy Sanatçılar Derneği ile Kadıköy Belediyesi Fuaye (Karma)


ÖDÜLLER:

16-21.04.2007: Kasdav ve Kadıköy Sanatçılar Derneği 'Kadıköy' Konulu yarişmasi 'Birincilik Ödülü'
24.04.2007: Caddebostan Kasdav Gönüllü Vakfi 5. Resim Sergisi 'Mansiyon Ödülü'


PERVİN ÖZEN

5 Mart 1953 Adapazarı doğumlu.
Resme olan ilgisi ve sevgisiyle beraber uzun senelerden beri yağlıboya çalışmaları yapmaktadır. Özel resim derslerine katılmakta ve aynı zamanda da son 3 senedir İSMEK'te çalişmalarını surdurmektedir. Şu an ise Merih HAVUÇ'tan aldığı derslere devam etmektedir.
Kendi çalışmalarını , açtıgı ve katıldğı sergilerde resim sevenlerle paylaşmaktadır. Halen çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmektedir.
Açtığı sergiler:
- 1999 Halis Kurtça Karma Sergi
- 2003 İbni Sina Tıp Merkezi (Kişisel Sergi)
- 2007 Maltepe Kultur Merkezi (Karma Sergi)
- 2008 Maltepe Kultur Merkezi (Karma Sergi)
- 2009 "2010"Avrupa Kültür Başkenti İstanbul" Konulu yarişma


NERMIN KAMIŞOĞLU

1956 Adapazarı doğumluyum 1966 'dan beri İstanbul'da yaşıyorum. 1980 İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği fakultesi mezunuyum. Emekliyim, mesleğimi serbest Diş Hekimi olarak part time kendi muayenehanemde sürdürüyorum.
Boşa geçen günlerin kayıp oldugunu düşünüp değerlendirmeyi tercih edenlerdenim. Mesleğim disinda dans (latin) edip,yağlıboya resim yapıyorum.
Uzun yillar önce hobi olarak başladığım yağlı boya çalışmalarıma halen ablamla birlikte atölyemizde devam ediyorum.
Bir kez kişisel sergi bircok kezde karma sergilere katıldım. Halen ressam Merih Yıldız'ın derslerine devam ediyorum.
Bu yılda Kadın Ressamlar Derneğine üye oldum ve Nilgün Sarp hanımefendinin bilgilerini paylaşmaktan mutluyum.
E.mail: nkamisoglu@gmail.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder